Gusari

Sastojci:

200 g brašna
140 g maslaca
70 g šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 žumanjak
naribana korica jednog limuna

1 bjelanjak
10 dag nasjeckanih badema
1 žlica šećera

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160°C.

Brašno izmiješajte s omekšalim, izmrvljenim maslacem pa smjesi dodajte šećer, prašak za pecivo, žumanjak i koricu limuna. Dobro umijesite kako biste dobili homogenu, glatku smjesu.

Od tijesta prstima oblikujte loptice pa ih potom malo spljoštite.

U drugoj, čistoj posudi istucite čvrsti snijeg od jednog bjelanjka pa u njega polako umiješajte bademe i žlicu šećera.

Kuglice jednu po jednu uvaljajte u smjesu bjelanjaka i badema pa ih slažite na masni papir kojim ste obložili lim za pečenje.

Pecite u pećnici 15 do 20 minuta tj. dok blago ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.