Sastojci:
200 ml kiselog vrhnja
200 ml mlijeka
200 ml suncokretovog ulja
1 1/2 banana, zdrobljena ili izmiksana
2 šalice pšenične krupice
2 šalice šećera (bijelog ili smeđeg, po želji)
4 u vrh pune žlice kakaa
1 žličica mljevene minas kave (ali može i instant)
2 žličice sode bikarbone
Preljev:
10 žlica mlijeka
1 vrećica vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice čokolade u prahu
5 dag maslaca
Priprema:
Oguljenu bananu izmiksajte s vrnjem i mlijekom pa dodajte ulje i sve ostale sastojke za biskvit. Sve dobro izradite mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji, u smjesu možete dodati i komadiće banane ili čokoladne kapljice (suze) te malo ruma.
Tako dobivenu smjesu istresite u namašćeni i pobrašnjeni dublji kalup te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C. Kada se biskvit podigne, a prije samog kraja, povisite temperaturu na 210°C. Biskvit je pečen kada zabodena čačkalica izađe u čista.
U međuvremenu pripremite preljev. Na pari otopite čokoladu i maslac te umijšajte ostale sastojke. Dobro promiješajte kako bi se vanilin šećer otopio. Preljevom zalijte topli kolač te ostavite da se ohladi i stegne.
Crnac s bananom
by
Točka
in
banana,
čokolada,
jednostavno,
jeftino,
kolač,
kolač bez brašna,
kolač bez jaja,
kolači,
slatko
Tags
# banana
# čokolada
slatko
Ključne riječi:
banana,
čokolada,
jednostavno,
jeftino,
kolač,
kolač bez brašna,
kolač bez jaja,
kolači,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar