Sastojci:
6 žumanjaka
1 mala žlica soli
2 velike žlice šećera
1 dl ulja
0,5 dl rakije
1 kvasac
1/2 vrećice praška za pecivo
0,5 l mlijeka
1 kg oštrog brašna
Priprema:
Kvasac potopite u malo mlijeka i ostavit da se diže.
U većoj posudi u žumanjke pjenjačom umiješajte šećer, dodajte ulje, sol, rakiju, mlako mlijeko, prašak za pecivo pomiješan s brašnom i te kvasac. Mikserom izradite jednolično tijesto.
Posudu s tijestom ostavite na toplom sat vremena kako bi se tijesto podiglo.
Premijesite tijesto pa ga.razvaljajte na prst debljine. Kao kalup za rezanje možete iskoristiti čašu. Izrezane krofne pecite u vrućem dubokom ulju s obje strane, dok ne porumene.
Vruće ispržene krofne odložite na papirnatom ubrusu pa ih potom po želji posipajte šećerom u prahu.
Slavonske krofne
tradicionalno
Ključne riječi:
hrvatska kuhinja,
krafne,
krofne,
pokladnice,
slatko,
slavonska kuhinja,
tradicionalno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar