Sastojci:
100 g maslaca sobne temperature
1 šalica smeđeg šećera
1 šalica bijelog šećera (kristal)
2 veća jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
3 šalice brašna (višenamjensko)
1 žličica sode bikarbone za pečenje
1/2 žličice soli
2 žlice mlijeka
1 šalica sjeckanih pekana (ili običnih oraha)
1/2 šalice kandiranih trešanja
1 1/2 šalica sitno nasjeckane bijele čokolade
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190°C.
U srednje velikoj zdjeli omekšali maslac izradite mikserom pa u njega dodajte bijeli i smeđi šećer i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jaja i vaniliju, izmiksajte pa ostavite kratko sa strane da se svi sastojci ne sjedine.
U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno, sol i pekarsku sodu.
U posudu s maslacem dodajte mlijeko pa u nju usipajte i mješavinu s brašnom. Mikserom miješajte dok ne dobijete jednoličnu čvrstu smjesu.
U drugoj posudi pomiješajte pekane (orahe), trešnje i bijelu čokoladu pa to polako umiješajte u tijesto za kekse.
Lim za pečenje obložite masnim papirom. Žličicom vadite smjesu i sipajte je u obliku hrpica na papir, međusobno udaljenih 4-5 cm.
Pecite 10 - 13 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, a pečene kekse ohladite na žičanom stalku.
Keksići s bijelom čokoladom i kandiranom trešnjom
slatko
Ključne riječi:
bijela čokolada,
blagdanski kolači,
kandirane trešnje,
kandirano voće,
keksi,
keksići,
orasi,
sitni kolači,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar