20121103

Pizza s kuhanom šunkom i tikvicama

Ovo je moja omiljena pizza. :)

Sastojci:

Za tijesto:
40 dag brašna 
1 vrećica suhog kvasca ili pola (20 g) svježeg kvasca1 žličica soli 2 žlice maslinovog ulja 2 dl mlake vode


Za nadjev:
nekoliko tankih kriški kvalitetnije kuhane prešane šunke
1 manja tikvica
5-6 srednje velikih šampinjona
malo kukuruza šećerca
tvrdi sir (tilzit, podravec, gouda ili neki drugi)
200 ml pasirane rajčice
origano
češnjak u prahu
malo mješavine začina (Vegeta)
sol, papar

Priprema: 

Tijesto za pizzu izradite prema osnovnom receptu.

Tikvicu i šampinjone narežite na tanke ploške, a sir naribajte na ribežu. U manju zdjelicu ulijte pasiranu rajčicu, dodajte joj origano, češnjak u prahu, malo vegete, sol i papar te dobro promiješajte. Tako dobivenim umakom premažite pizzu. Pazite da ga ne stavite previše jer bi pizza na kraju mogla ispasti gnjecava!

Na premazano tijesto poslažite kriške kuhane šunke, potom ravnomjerno rasporedite tikvice i šampinjone, posipajte s kukuruzom i na kraju s naribanim sirom.

Pećnicu zagrijte na što više možete - moja  može do 275°C.  U vruću pećnicu stavite peći pizzu te pecite dok tijesto ne porumeni, oko 5 do 8 minuta - ovisno o temperaturi pećnice i o debljini tijesta.

Poslužite toplo.


1 komentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...