/za dvije porcije
1 1/2 šlica finije mljevenih zobenih pahuljica
3/4 žličice praška za pecivo
1/4 šalice mlijeka
1/2 šalice vode (može i voćni sok od naranče ili jabuke)
1 malo jaje
malo soli
1/2 žlice smeđeg šećera (muscovado)
2 kruške
1/4 žličica začina quatre-épices ("četiri začina")
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice ekstrakta naranče
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C.
U manjoj zdjelici umutite jaje, dodajte mlijeko, vodu (sok), ekstrakt vanilije i naranče. Dodajte smeđi šećer, prstohvat soli i razmutite da se rastopi. Ako umjesto vode koristite sok, možete smanjiti količinu šećera ili ga izbaciti iz recepta.
Kruške ogulite i razrežite na četvrtine.
U drugoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, prašak za pecivo i quatre-épices.
Pomiješajte zobene pahuljice sa smjesom od jaja i pustite da odstoji 15-ak minuta. Manji kalup za pečenje (20 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje pa na njega izlijte smjesu zobenih pahuljica. Komade kruške ravnomjerno rasporedite po površini pa kalup stavite u pećnicu na 30 minuta.
Poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar