Naan (indijski kruh) s češnjakom

Sastojci:
/za 6 kruščića

1 1/2 šalica brašna
2 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
175 g grčkog jogurta (nemasnog)
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka, protisnut
2 žličice sjeckanog svježeg lista korijandera

Priprema:

Mikserom (nastavak za miješanje tijesta za kruh) zamiješajte grčki jogurt s brašnom, praškom za pecivo i soli. Zamiješano tijesto bi se trebalo moći u potpunosti odvojiti od posude pa ako je  prevlažno, dodajte malo brašna. Ako je pak presuho, dodajte malu količinu vode.

Položite tijesto na malo pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte ga u disk. Potom ga podijelite na 6 jednakih dijelova. Svaki dio potom rukama (ili valjkom) pritisnite i oblikujte tanke ovalne kruščiće (naan).

U manjoj zdjelici zdrobite češnjak, dodajte korijanderov list i zalijte sa žlicom maslinovog ulja. Ostavite sa strane.

Tavu za palačinke (ili grill tavu) dobro zagrijte pa svaki naan  zapecite oko 1 minutu s obje strane na srednje jakoj vatri. Nakon što okrenete svaki naan na tavi, četkicom premažite gornju stranu mješavinom češnjaka, korijandera i ulja. Kad je i druga strana pečena, još još jednom okrenite naan samo na nekoliko sekundi kako bi se ulje i češnjak bolje povezali s kruhom. Pripazite pritom da češnjak ne zagori!

Naan s češnjakom može se napraviti i unaprijed u većoj količini pa ga možete zamrznuti. Prije konzumacije potrebno ga je samo zagrijati u pećnici ili mikrovalnoj pećnici.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.