* sotiranje (fr. sauté) = termička obrada namirnica u tavi na jakom izvoru topline i u maloj količini masnoće
Sastojci:
/ 4 porcije
1 glavica kelja, nasjeckana na uske trakice
2 ljutike, sitno sjeckane
1/2 šalice povrtnog temeljca
3 češnja češjnaka, protisnuta
sok od jednog limuna
sol po ukusu
po ukusu čili pahuljice
Priprema:
Dublju tavu pomoću četkice premažite s malo ulja pa tavu stavite na jaču vatru i dobro je zagrijte.
Dodajte češnjak i ljutiku pa ih sotirajte, povremeno miješajući i protresajući, oko 3 minute.
Dodajte i kelj, promiješajte te podlijte povrtnim temeljcem. Poklopite tavu i smanjite na srednje jaku vatru.
Dinstajte oko 5 minuta, dok kelj malo ne povene (ali neka ostane i dalje jarko zelen). Potom otklopite tavu, protresite sadržaj i ostavite tako još oko 2 minute tako da većina vode ispari.
Gotov kelj zalijte sokom od limuna, začinite solju i po želji čili pahuljicama. Servirajte odmah.
Sotirani kelj
weight watchers
Ključne riječi:
0 MT,
brzo,
dijetalno,
jednostavno,
kelj,
malo masnoće,
prilog,
sotirani kelj,
sotiranje,
soute,
veganska kuhinja,
vegetarijanska kuhinja,
vegetarijansko,
weight watchers
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar