Zapečeni ziti s mljevenom puretinom

Sastojci:
/za 4 porcije

170 g ziti tjestenine (može i makaroni, rigatoni, penne i slično)
1 žlica maslinovog ulja
1 češanj češnjaka, protisnut
300 g mljevene puretine (bijelo meso)
1/2 žličice soli
malo papra
1/2 žličice mješavine hvarskih začina
1/2 žličice suhog origana
1/2 žličice suhog timijana
1 žličica taco začina
1 konzerva (400 g) sjeckanih pelata
125 g light mozzarelle
75 g kukuruza šećerca


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

U loncu zakuhajte posoljenu vodu pa u njoj, prema uputama s vrećice, skuhajte tjesteninu.

U međuvremenu, na tavi zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite češnjak. Dodajte mljeveno meso, i prodinstajte sve tako da se puretina malo zarumeni, 3 do 5 minuta. Meso kuhačom dodatno razmrvite na sitno. Posolite i popaprite. Umiješajte i ostale začine - hvarski, origano, timijan i taco i dinstajte još oko 2 minute. Dodajte kukuruz i pelate pa sve dobro promiješajte. Kad smjesa zakuha, smanjite vatru te ostavite da se na lagano kuha još oko 5 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.

Skuhanu tjesteninu procijedite pa je umiješajte u umak s mesom. Sav sadržaj potom prebacite u vatrostalnu posudu, a po površini ravnomjerno rasporedite komadiće mozzarelle.

Pecite u pećnici oko 30 minuta tj. dok se sir ne rastopi i ne zarumeni. Poslužite toplo.




Nema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2019. Pokreće Blogger.