Roti John (malajski topli sendvič od govedine i jaja)

Sastojci:
/za jedan sendvič

120 g mljevene govedine (ili puretine)
1 manji luk, sitno nasjeckan
3 jaja
1 žlica ljutog umaka Sambal oelek
1/2 žličice curry začina
1/2 bageta
sol
papar
ulje


Priprema:

U zdjelici umutite jaja pa im dodajte sve ostale sastojke.

Baget zarežite uzdužno po sredini tako da se može rastvoriti.

U tavi zagrijte ulje. Smjesu istresite u tavu i ravnomjerno rasporedite sastojke i pustite 1 minutu da se meso malo zapeče. Potom smjesu prekrijte rastvorenim bagetom i spatulom ga utisnite u omlet. Pecite još oko 2 minute.

Potom okrenite sadržaj tako da se i gornja strana bageta malo zapeče i postane hrskava.

Kada se kruh zapekao, zatvorite baget tako da napravite sendvič i prebacite ga na dasku za serviranje. Roti John se tradicionalno servira tako da se gotovi sendvič nareže na četvrtine i posluži topao.

U sendvič možete naknadno po želji dodati listove salate ili rajčicu.








Nema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2019. Pokreće Blogger.