/za jedan sendvič
120 g mljevene govedine (ili puretine)
1 manji luk, sitno nasjeckan
3 jaja
1 žlica ljutog umaka Sambal oelek
1/2 žličice curry začina
1/2 bageta
sol
papar
ulje
Priprema:
U zdjelici umutite jaja pa im dodajte sve ostale sastojke.
Baget zarežite uzdužno po sredini tako da se može rastvoriti.
U tavi zagrijte ulje. Smjesu istresite u tavu i ravnomjerno rasporedite sastojke i pustite 1 minutu da se meso malo zapeče. Potom smjesu prekrijte rastvorenim bagetom i spatulom ga utisnite u omlet. Pecite još oko 2 minute.
Potom okrenite sadržaj tako da se i gornja strana bageta malo zapeče i postane hrskava.
Kada se kruh zapekao, zatvorite baget tako da napravite sendvič i prebacite ga na dasku za serviranje. Roti John se tradicionalno servira tako da se gotovi sendvič nareže na četvrtine i posluži topao.
U sendvič možete naknadno po želji dodati listove salate ili rajčicu.
Nema komentara:
Objavi komentar