Tikka masala piletina (Weight Watchers)

Sastojci:
/za 3 porcije

1 par pilećih prsa (2 kom), bez kože i bez kostiju

Marinada:
1 vrhom puna žličica naribanog svježeg đumbira
3 češnja češnjaka, protisnuta kroz drobilicu
2 žlice blagog curry začina (madras)
1 žličica mljevene dimljene paprike
100 g grčkog jogurta (nemasnog)

Curry umak:
1 žličica suncokretovog ulja
2 glavice ljubičastog luka, srednje veličine
2 žličice mljevenog korijandera
1 žličica mljevene kurkume
2 žličice mljevene slatke crvene paprike
1 žlica pirea od rajčice
1 konzerva (400 g) sjeckanih rajčica
300 ml vode
1 velika crvena paprika, nasjeckana
1 velika zelena paprika, nasjeckana
listovi svježeg korijandera, nasjeckani


Priprema:

Pileća prsa narežite na komade veličine zalogaja.

Marinada:

U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za marinadu pa ih u većoj zdjeli prelijte preko piletine. Piletino dobro promiješajte tako da sa svih strana bude obložena marinadom. Ostavite barem 2 sata u hladnjaku da se marinira.

Zagrijte pećnicu na 150°C.

Piletinu zajedno sa svom marinadom prebacite na lim za pečenje. Pecite u pećnici oko jedan sat. Imajte na umu da piletina u ovoj fazi i na ovoj temperaturi ne mora biti u potpunosti pečena.



Curry umak:

U velikoj tavi zagrijte ulje i dodajte sjeckani luk. Dinstajte oko 5 minuta, povremeno miješajući.

Dodajte slatku papriku, kurkumu, korijander, promiješajte i kratko prodinstajte. Podlijte s malo vode i promiješajte.

Umiješajte pire od rajčice pa nakon još jedne minute dodajte sjeckanu rajčicu i vodu. Nakon što smjesa zakuha, smanjite vatru pa kuhajte 8-10 minuta.

Tavu potom uklonite s vatre.

Nakon što je piletina bila sat vremena u pećnici, umiješajte sav sadržaj s lima za pečenje u curry umak.  Vratite tavu na vatru pa kuhajte sve još oko 5 minuta.

Dodajte sjeckane paprike pa kuhajte još 5 minuta tj. dok se umak ne ugusti.

Gotov umak po želji dodatno začinite i posipajte sjeckanim listovima korijandera.

Servirajte uz kuhanu rižu (6 SP) ili / i indijski kruščić naan s češnjakom (4 SP).



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.