Salata od piletine, krumpira i rajčice

Sastojci:
/za 4 porcije

450 g pilećih prsa, otkoštenih i bez kože
1 žličica mljevene crvene paprike (može i dimljene)
2 češnja češnjaka, protisnuta
korica pola limuna
1/2 žličice soli
papar po ukusu
1 žlica maslinovog ulja

150 g mladog krumpira
1/2 glavice zelene salate (iceberg, kristal, romanesco endivija...)
8 manjih rajčica (npr. mini grappolo)
1 manja tikvica
1/4 žličice suhog origana
šaka listova svježeg bosiljka (ili 1/4 žličice suhog bosiljka)
1 žličica nasjeckanog svježeg vlasca
2 žlice aceta balsamica
sok od pola limuna

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na deblje ploške pa ga skuhajte u slanoj vodi.

Piletinu izrežite na veće kocke (3 cm).
U zdjeli pomiješajte ulje, mljevenu papriku, češnjak, koricu limuna, sol i papar pa smjesi dodajte piletinu. Sve dobro promiješajte kako bi piletina sa svih strana bila začinjena.

Opranu salatu narežite na tanke trakice, a rajčicu na četvrtine pa potom svaku četvrtinu prepolovite po sredini. Stavite ih potom u veliku zdjelu u kojoj ćete poslužiti salatu. Povrće malo posolite pa ga potom začinite acetom balsamicom, vlascem, origanom i bosiljkom. Sve dobro promiješajte.

Tikvicu narežite na deblje ploške pa je posolite i popaprite.

Grill tavu zagrijte na jakoj vatri pa na njoj na naglo ispecite piletinu. Gotovu piletinu odložite na tanjur, a na istoj tavi potom ispecite tikvice.

Skuhani krumpir ohladite pod mlazom hladne vode i dodajte ga u zdjelu za salatu.
Preko piletine iscijedite sok od limuna pa je, zajedno s tikvicama dodajte u zdjelu sa salatom.

Sve sastojke dobro promiješajte, po potrebi dosolite. Poslužite odmah.




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.