/za 4 porcije
500 g zelenih mahuna, opranih i očišćenih
250 g šampinjona (ili neke druge vrste gljiva), očišćenih i narezanih na ploške
2 žlice maslinovog ulja
1 1/2 žlica balzamičnog octa
5 češnjeva češnjaka, protisnuta
sol i papar
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220°C. Veću lim za pečenje obložite masnim papirom.
U većoj zdjeli pomiješajte ulje, balzamični ocat i češnjak pa mješavini dodajte mahune i šampinjone. Sve dobro promiješajte (protresite) kako bi se svo povrće obložilo marinadom.
Smjesu potom istresite na lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedite. Posolite i popaprite po želji.
Pecite u pećnici 20 do 25 minuta tj. dok povrće ne porumeni. Servirajte kao prilog pečenom mesu.
Po porciji:
61 kalorija, 7 g masnoća; 1 g zasićenih masnoća; 0 g ugljikohidrata; 0 g šećera; 0 g vlakana; 0 g bjelančevina
Nema komentara:
Objavi komentar