'Balzamirane' mahune sa šampinjonima

Sastojci:
/za 4 porcije

500 g zelenih mahuna, opranih i očišćenih
250 g šampinjona (ili neke druge vrste gljiva), očišćenih i narezanih na ploške
2 žlice maslinovog ulja
1 1/2 žlica balzamičnog octa
5 češnjeva češnjaka, protisnuta
sol i papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220°C.  Veću lim za pečenje obložite masnim papirom.

U većoj zdjeli pomiješajte ulje, balzamični ocat i češnjak pa mješavini dodajte mahune i šampinjone. Sve dobro promiješajte (protresite) kako bi se svo povrće obložilo marinadom.

Smjesu potom istresite na lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedite. Posolite i popaprite po želji.

Pecite u pećnici 20 do 25 minuta tj. dok povrće ne porumeni. Servirajte kao prilog pečenom mesu.



Po porciji: 
61 kalorija, 7 g masnoća; 1 g zasićenih masnoća; 0 g ugljikohidrata; 0 g šećera; 0 g vlakana; 0 g bjelančevina

Nema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2019. Pokreće Blogger.