Naravno, ove muffine nisu pravili Vikinzi, ali su napravljeni na način koji bi upravo oni preferirali - sa smanjenim udjelom ugljikohidrata.
Sastojci:
/za 6 velikih muffina
4 jaja
100 ml mlijeka
2 crvene paprike
80 g šunke
80 g ovčjeg sira (npr. kačkavalj)
1/2 žličice praška za pecivo
sol, papar
Priprema:
Pećnicu zagrijet na 190°C.
Isjeckajte sitno papriku, šunku i sir, podijelite u silikonske kalupe.
U zdjeli umutite jaja i mlijeko pa im dodajte sol, papar i prašak za pecivo. Pjenjačom dobro promiješajte kako biste osigurali da se prašak za pecivo ne bi ugrudao. Rasporedite smjesu u kalupe preko šunke, paprike i sira.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25-30 minuta.
Kada izvadite muffine, pričekajte da se malo ohlade pa ih vadite iz kalupa.
Recept možete mijenjati obzirom na to što imate u hladnjaku – možete staviti i mljeveno meso (samo ga prethodno propržite), slaninu, pancetu, gljive, špinat…
Vikinški muffini
by
Točka
in
hrana s manje ugljikohidrata,
kačkavalj,
kruh,
kruh i peciva,
LCHF,
mafini,
muffini,
sir,
slani muffini,
slanice,
slano,
šunka
šunka
Ključne riječi:
hrana s manje ugljikohidrata,
kačkavalj,
kruh,
kruh i peciva,
LCHF,
mafini,
muffini,
sir,
slani muffini,
slanice,
slano,
šunka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar