Sastojci:
175 g kvalitetne tamne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 130°C.
Kalup za tortu premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.
Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac i miješajte dok se ne rastopi.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
U većoj posudi pjenasto umutite žumanjke pa im dodajte, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa ih potom, žlicu po žlicu, dodajte u smjesu sa žumanjcima. Nježno miješajte dok smjesa ne postane homogena.
Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola manjeg kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje, topljenu čokoladu ili svježe jagode ili maline.
Čokoladna torta od tri sastojka
tri sastojka
Ključne riječi:
čokolada,
čokoladna torta,
jaja,
jednostavno,
kolač,
kolač bez brašna,
slatko,
tamna čokolada,
torta,
tri sastojka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar