Sastojci:
/za 4 serviranja
500 g miješanog mljevenog mesa
4 žemlje
100 g gljiva
1 crvena paprika
450 g pasirane rajčice
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica vinskog octa
1 žlica Worchestershire umaka
1 žlica meda
sol, papar
mljevena ljuta paprika
maslinovo ulje
Priprema:
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje te popržite meso. Povremeno miješajte kako bi mljeveno meso bilo što sitnije.
Gljive, papriku, luk i češnjak sitno nasjeckajte (ili kratko stavite u električnu sjeckalicu).
Kad meso porumeni dodajte mu povrće s gljivama pa pirjajte dok sva tekućina ne ispari. Mesu dodajte ocat, Worchestershire umak, pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice te začinite po ukusu solju i paprom. Lagano nastavite pirjati na srednje jakoj vatri oko 10 minuta. Pred kraj dodajte med. Ukoliko volite ljuto, dodajte i malo ljute mljevene paprike i promiješajte.
Žemlje zagrijte u pećnici, prepolovite, premažite maslacem pa na vrućoj tavi malo zapecite premazanu stranu. Žemlje napunite smjesom od mesa, a po želji možete dodati i svježe povrće po želji (salata, krastavci, paprika, luk...). Poslužite toplo.
Sloppy Joe
žemlja
Ključne riječi:
američka kuhinja,
burger,
glavno jelo,
mljeveno meso,
sendvič,
sloppy joe,
žemlja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar