Sastojci:
/za 8 serviranja
1 žlica maslinovog ulja
1 srednje veliki žuti luk
1 žličica češnjaka u prahu
2 žličice svježe naribanog đumbira
1 kg mrkve, oguljene i narezane na manje komade
1 srednje veliki krumpir, oguljen i narezan na kocke
1,5 litra povrtnog ili pilećeg temeljca
1 žličica meda
1/4 šalice pinjola
1 1/3 šalice grčkog jogurta
1 žličica listića svježeg timijana, usitnjenih
sol
svježe mljeveni crni papar
Priprema:
U dubljem loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa na njemu kratko popržite luk s malo soli - oko 10 minuta, dok luk ne počne rumeniti.
Dodajte potom češnjak i đumbir i, stalno miješajući, pržite još 2 minute. Pazite da vam češnjak naglo ne porumeni jer može uništiti okus jelu. Dodajte potom mrkvu i krumpir te podlijte temeljcem. Zakuhajte, poklopite i kuhajte dok mrkva i krumpir u potpunosti ne omekšaju - oko 25 do 30 minuta.
U međuvremenu, na suhoj i vrućoj tavi tostirajte pinjole. Ostavite ih sa strane.
U manjoj zdjeli pomiješajte jogurt, med, timijan i pola žličice mljevenog papra.
Skuhano povrće, zajedno s juhom, štapnim mikserom izradite u glatki pire. Posolite i popaprite po ukusu.
Poslužite juhu tako da u svaki tanjur stavite po žličicu začinjenog jogurta te sve zajedno posipajte s malo tostiranih pinjola.
Juha od mrkve i đumbira
Tags
# đumbir
# grčki jogurt
zdravo
Ključne riječi:
đumbir,
grčki jogurt,
gusta juha,
jogurt,
juha,
juhe,
krem juha,
med,
mrkva,
pinjoli,
zdravo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar