Sastojci:
/za 4 serviranja
300 g očišćenih škampi
400 g tjestenine (široki rezanci - može i zeleni)
100 ml kvalitetnog bijelog vina
1 srednje veliki žuti luk
4 češnja češnjaka
sitno sjeckani peršinov list
sol, papar
maslac
20 ml vrhnja za kuhanje
listići bosiljka
Priprema:
Na maslinovom ulju ispirjajte škampe, dodajte sol, papar, peršin i luk pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Podlijte bijelim vinom i kuhajte još 3 minute.
U većem loncu zakuhajte vodu, posolite i u njoj skuhajte tjesteninu al dente.
Tjesteninu procijedite pa je spojite sa škampima. Sve prelijte vrhnjem za kuhanje i dobro promiješajte. Dodajte i malo maslaca i kratko ukuhajte. Posipajte listićima bosiljka i pomiješajte. Servirajte toplo.
Ideja:
Za pravi gurmanski doživljaj pri serviranju na tjesteninu naribajte malo crnog tartufa.
Tjestenina sa škampima
tjestenina
Ključne riječi:
brzo,
dalmatinska kuhinja,
glavno jelo,
jednostavno,
jela od tjestenine,
mediteranska kuhinja,
morski specijaliteti,
škampi,
tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar