Sastojci:
/za 12 muffina
2 šalica pirea od pečene muškatne tikve
1/4 šalice javorova sirupa ili meda
3 žličice cimeta
1 šalica pirea od kuhane jabuke i kruške
2 jaja
2 šalice sitno mljevenih zobenih pahuljica
2 žličice praška za pecivo
1/2 šalice tostiranih oraha, sitno nasjeckanih
4 žlice kokosovog ulja (može i ghee)
Priprema:
Kako biste napravili pire od muškatne tikve, tikvu ogulite i narežite na kockice. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega rasporedite tikvu. Pecite u pećnici na 180°C dok tikva ne omekša. Izvadite iz pećnice i zdrobite u pire.
Jabuku (ili krušku) ogulite, razrežite na kriške te stavite u manji lonac s vodom. Kuhajte dok voće ne omekša. Procijedite i zdrobite u pire.
U jednoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke pa im postepeno umiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, zobene pahuljice, maslac i orahe.
Kalupe za muffine punite smjesom do ¾ visine te pecite na 170 ˚C oko 20 minuta (čačkalicom provjerite jesu li pečeni).
Dok su još vrući, po muffinim pospite malo mljevenog cimeta.
Muffini od muškatne tikve i cimeta
by
Točka
in
bundeva,
cimet,
jednostavno,
jesen,
jesensko,
kolačići,
kruh i peciva,
mafini,
muffin,
muffini,
muškatna tikva,
slatko
slatko
Ključne riječi:
bundeva,
cimet,
jednostavno,
jesen,
jesensko,
kolačići,
kruh i peciva,
mafini,
muffin,
muffini,
muškatna tikva,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar