Sastojci:
2 srednje velika krumpira
1 mali luk
150 g tikvica
1 češanj češnjaka
1 jaje
sol
papar
1 čajna žlica ulja
Za salatu:
3 mrkve
1 jabuka
Za preljev:
1 čajna žlica ulja
ocat
sol
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Krumpir i tikvice naribajte, luk i češnjak nasjeckajte.
Jaje umutite, posolite i popaprite.
Sve sastojke pomiješajte i rukama oblikujte popečke. Zagrijte ulje u tavi. Pecite popečke 5 minuta sa svake strane. Poslužite toplo.
Za salatu naribajte jabuku i mrkve. Pomiješajte sastojke za preljev i začinite salatu.
Popečci s tikvicama i krumpirom
Tags
# bez mesa
# glavno jelo
vegetarijansko
Ključne riječi:
bez mesa,
glavno jelo,
jednostavno,
krumpir,
popečci,
prženo,
tikvice,
vegetarijanska kuhinja,
vegetarijansko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar