Sastojci:
/za 4 serviranja
600 g domaće tjestenine (široki rezanci, pljukanci, fuži...)
120 g dimljenog lososa
250 g očišćenih repova kozica
80 g divljih šparoga
30 g maslaca
4-5 češnjeva češnjaka
50 ml maslinovog ulja
sitno sjeckani peršinov list
250 ml ribljeg temeljca
50 ml suhog bijelog vina (npr. malvazija)
sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani češnjak. Dodajte očišćene repove kozica i lagano ih popržite. Nakon nekoliko minuta dodajte na rezance narezani dimljeni losos, šparoge i peršin. Pomiješajte, podlijte ribljim temeljcem te ostavite da prokuha.
Dodajte potom vino pa posolite i popaprie prema potrebi. Na kraju dodajte maslac i promiješajte.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Procijedite i nemojte ispirati.
Kada se umak ukuha umiješajte u njega kuhanu tjesteninu. Ostavite nekoliko minuta da odstoji, dok se svi okusi ne prožmu. Servirajte toplo.
Tjestenina s lososom, kozicama i šparogama
tjestenina
Ključne riječi:
dimljeni losos,
divlje šparoge,
glavno jelo,
jela od ribe,
jela od tjestenine,
kozice,
losos,
mediteranska kuhinja,
morski specijaliteti,
primorska kuhinja,
riba,
šparoge,
tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar