Sastojci:
/za 4 serviranja
300 g očišćenih škampa
300 g riže
100 ml bijelog vina
100 ml maslinovog ulja
riblji temeljac (može i goveđi) za podlijevanje
1 srednje veliki žuti luk
sitno sjeckani peršinov list
sol, papar
ribani parmezan
Priprema:
U većoj i dubljoj tavi na maslinovom ulju popržite škampe, dodajte sol, papar i luk. Kad škampi porumene, a luk postane staklast, podlijte vinom i kuhajte oko 2 minute.
U tavu sa škampima dodajte sirovu rižu. Podlijte s malo temeljca i promiješajte, pustite da zakuha. Kako temeljac bude isparavao, tako postepeno podlijevajte novim temeljcem i povremeno promiješajte, sve dok riža ne bude kuhana al dente, a rižot ne postane kremast. Na kraju dodajte malo maslaca, peršinov list i parmezan pa još jednom sve dobro promiješajte. Poklopite i ostavite da odstoji nekoliko minuta, da se svi okusi prožmu.
Rižoto sa škampima
talijanska kuhinja
Ključne riječi:
dalmatinska kuhinja,
glavno jelo,
mediteranska kuhinja,
morski specijaliteti,
riža,
rižot,
rižoto,
škampi,
talijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar