Sastojci:
1/2 velike glavice cvjetače, samljevene u mrvice
1 veliko jaje, lagano umućeno
1 1/4 šalice mozarelle, nakidane na trakice
2 žlice ribanog parmezana
sol i papar
1/4 šalice pasirane rajčice
10 mini rajčica, raspolovljenih
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1/4 žličice tucane crvene paprike
svježi listovi bosiljka
ulje za podmazivanje
Priprema:
Lim za pečenje obložite masnim papirom, a pećnicu zagrijte na 220°C.
Cvjetaču u procesu ili na ribežu izribajte tako da dobijete mrvičastsu strukturu (količina oko 2 šalice). Stavite mrvice u veću staklenu zdjelu pa ih prekrijte prozirnom folijom. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 7-8 minuta tj. dok cvjetača ne omekša. Izvadite zdjelu iz pećnice i ostavite cvjetaču da se ohladi.
Potom dodajte umućeno jaje, jednu šalicu mozarelle, parmezan, češnjak, sol i papar i sve dobro promiješajte. Smjesu rasporedite na lim za pečenje tako da dobijete koru za pizzu s krugom promjera oko 25 cm. S malo ulja premažite smjesu i pecite u pećnici oko 12 minuta, tj. dok cvjetača ne porumeni.
Izvadite pizzu iz pećnice pa po njoj rasporedite pasiranu rajčicu, preostalu 1/4 šalice mozzarelle, polovice rajčica i posipajte tucanom paprikom. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne rastopi, oko 8-10 minuta. Prije serviranja posipajte listićima bosiljka (po želji).
Pizza od cvjetače (umjesto tijesta)
Tags
# cvjetača
# glavno jelo
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
cvjetača,
glavno jelo,
low-carb pizza,
malo ugljikohidrata,
pizza,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar