Torta od sira i mandarina

Sastojci:

Za koru:1 šalica razmrvljenih graham krekera
2 žličice šećera u prahu
2 žličice rastopljenog maslaca

Za kremu i preljev:
700 g kremastog sira
4 jaja
1 šalica šećera
2 žličice soka mandarine
1 žličica naribane korice mandarine
1,5 šalica kiselog vrhnja
2 žličice ekstrakta od vanilije
2 žličice šećera

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Graham kekse dobro razmrvite te im dodajte šećer i maslac. Sve dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu te je dobro rukama utisnite u kalup za torte promjera 20 cm. Stavite u vruću pećnicu te pecite oko pet minuta. Izvadite koru iz pećnice, a pećnici smanjite temperaturu na 120°C.

U zdjeli dobro izmiješajte trećinu sira s jednim jajetom, a zatim postupak ponovite s preostalim sirom i jajima. Postupno dodavajte šećer, naizmjenično sa sokom od mandarine. Dobro izradite kremu mikserom pri srednjoj brzini miješanja, oko 7-10 minuta. Umiješajte koricu mandarine.

Tako dobivenu smjesu istresite na pečenu koru u kalupu za torte te sve zajedno vratite u pećnicu na oko 25 minuta. Isključite pećnicu, a torta neka odstoji u njoj još narednih 45 minuta. Potom je izvadite. Temperaturu pećnice povisite na 180°C.

Metlicom umutite kiselo vrhnje, dodajte mu ekstrakt vanilije i šećer te ga lagano prelijte preko tople torte. Pecite još oko 10 minuta.

Gotovu tortu pustite da se ohladi te je potom ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se svi sastojci dobro povezali i proželi.

Prije posluživanja tortu po želji možete ukrasiti voćem.

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.