20121111

Kremaste čoko-kocke

Sastojci:

Biskvit:
250 g maslaca
300 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
3 veća jaja
200 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
prstohvat soli
50 g kakaa
100 g čokoladnih kapljica

Krema:
85 g maslaca
85 g šećera
200 g slatkog vrhnja
50 g čokoladnih kapljica te još malo za posipanje

Priprema:

S malo maslaca premažite lim za pečenje ( cca 20 x 30 cm) i obložite ga masnim papirom. Pećnicu zagrijte na 180°C.

Maslac pažljivo rastopite u tavi te ga prelijte u veću posudu. Potom ga malo ohladite pa mu dodajte šećer, vaniliju i jaja. Sve dobro izmiješajte pjenjačom kako biste dobili glatku smjesu. Umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Na kraju umiješajte i čokoladne kapljice. Jednolično umiješanu smjesu istresite na lim za pečenje te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 35 minuta, odnosno dok se biskvit ne podigne i ne zarumeni. U biskvit zabodena čačkalica će izaći čista ako je biskvit pečen.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu.
Na tavi pomiješajte maslac sa šećerom te lagano zagrijavajte dok se oboje ne rastope. Umiješajte 200 g slatkog vrhnja te zakuhajte. Uklonite s vatre i pustite oko 5 minuta da se hladi pa umiješajte čokoladne kapljice. Pustite da se rastope te još jednom dobro promiješajte.

Kremu ravnomjerno raspodijelite po površini ohlađenog biskvita, posipajte kolač s preostalim čokoladnim kapljicama te ga narežite na kocke. Poslužite dobro rashlađeno.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...