20121110

Domaći vanilin šećer

Zapravo je pogrešno nazvati ovo vanilin šećerom, s obzirom da se ne pravi s vanilinom kao jeftinijom verzijom ovog proizvoda u našim trgovinama, već s mahunama vanilije.

Sastojci:
2 mahune vanilije
1 kg šećera

Priprema:

Istresite šećer u veću posudu. Mahune vanilije uzdužno prerežite na dva dijela pa vrhom noža ostružite sjemenke. Ostatak mahune narežite na veće dijelove te ih zajedno sa sjemenkama dodajte šećeru te sve dobro promiješajte.

U dovoljno veliku staklenku pretresite šećer s vanilijom te je poklopite. Ovako spremljen šećer odložite da odstoji barem tri tjedna.

Kada prođe to vrijeme, aromatizirani šećer nekoliko puta "pulsirajte" u multipraktiku. Potom ga prosijte kako bi se eventualni komadići mahune odvojili te ga spremite u posudu u kojoj ga namjeravate čuvati.

Ovako pripremljeni šećer može trajati mjesecima, pa čak i godinama.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...