Sotirani kelj

* sotiranje (fr. sauté) =  termička obrada namirnica u tavi na jakom izvoru topline i u maloj količini masnoće

Sastojci: 
/ 4 porcije

1 glavica kelja, nasjeckana na uske trakice
2 ljutike, sitno sjeckane
1/2 šalice povrtnog temeljca
3 češnja češjnaka, protisnuta
sok od jednog limuna
sol po ukusu
po ukusu čili pahuljice


Priprema:

Dublju tavu pomoću četkice premažite s malo ulja pa tavu stavite na jaču vatru i dobro je zagrijte.

Dodajte češnjak i ljutiku pa ih sotirajte, povremeno miješajući i protresajući, oko 3 minute.
Dodajte i kelj, promiješajte te podlijte povrtnim temeljcem. Poklopite tavu i smanjite na srednje jaku vatru.

Dinstajte oko 5 minuta, dok kelj malo ne povene (ali neka ostane i dalje jarko zelen). Potom otklopite tavu, protresite sadržaj i ostavite tako još oko 2 minute tako da većina vode ispari.

Gotov kelj zalijte sokom od limuna, začinite solju i po želji čili pahuljicama. Servirajte odmah.




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.