20151025

Tjestenina sa škampima

Sastojci:
/za 4 serviranja

300 g očišćenih škampi
400 g tjestenine (široki rezanci - može i zeleni)
100 ml kvalitetnog bijelog vina
1 srednje veliki žuti luk
4 češnja češnjaka
sitno sjeckani peršinov list
sol, papar
maslac
20 ml vrhnja za kuhanje
listići bosiljka

Priprema:

Na maslinovom ulju ispirjajte škampe, dodajte sol, papar, peršin i luk pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Podlijte bijelim vinom i kuhajte još 3 minute.

U većem loncu zakuhajte vodu, posolite i u njoj skuhajte tjesteninu al dente.

Tjesteninu procijedite pa je spojite sa škampima. Sve prelijte vrhnjem za kuhanje i dobro promiješajte.  Dodajte i malo maslaca i kratko ukuhajte. Posipajte listićima bosiljka i pomiješajte. Servirajte toplo.

Ideja:
Za pravi gurmanski doživljaj pri serviranju na tjesteninu naribajte malo crnog tartufa.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...