20151017

Čokoladna torta od tri sastojka

Sastojci:

175 g kvalitetne tamne čokolade
7 jaja
140 g maslaca

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 130°C.

Kalup za tortu premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac i miješajte dok se ne rastopi.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

U većoj posudi pjenasto umutite žumanjke pa im dodajte, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa ih potom, žlicu po žlicu, dodajte u smjesu sa žumanjcima. Nježno miješajte dok smjesa ne postane homogena.

Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola manjeg kalupa.

Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje, topljenu čokoladu ili svježe jagode ili maline.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...