Pierogi su omiljeni poljski specijalitet. Radi se o punjenim jastučićima od tijesta. Punjenje je raznovrsno, a najčešći su pierogi s kiselim kupusom, mljevenim mesom, krumpirom, sirom ili voćem.
Sastojci:
3 jaja
250 ml kiselog vrhnja
400 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
Priprema:
Umutite zajedno jaja i kiselo vrhnje, tako da dobijete glatku smjesu.
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo te ih postepeno umiješajte u smjesu jaja i vrhnja, tako da dobijete kompaktnu smjesu.
Lagano pobrašnite radnu površinu i na njoj rukama dobro izradite tijesto. Potom ga prepolovite, a svaku polovicu razvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Okruglim kalupom za kolaže (promjer 7 - 8 cm) režite krugove koje ćete kasnije u obliku pieroga puniti željenom smjesom.
Pieroge možete napraviti u većoj količini i bez problema zamrznuti.
Tijesto za pieroge (osnovni recept)
Tags
# kruh
# osnovni recept
tjestenina
Ključne riječi:
kruh,
osnovni recept,
pierogi,
poljska kuhinja,
punjena tjestenina,
tijesto,
tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Volim ovakve stvarcice... :)
OdgovoriIzbriši