Sastojci:
2 žlice maslaca
70 g luka, sitno sjeckanog
250 g kiselog kupusa, ocijeđenog i narezanog
sol, papar
Za tijesto:
3 jaja
250 ml kiselog vrhnja
400 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
Priprema:
Na zagrijanoj tavi istopite maslac. Dodajte luk i pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast - oko 4 do 5 minuta. Potom dodajte kiseli kupus te ga dinstajte narednih pet minuta. Posolite i popaprite po ukusu te uklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
Tijesto za pieroge napravite po osnovnom receptu.
U središte svakog izrezanog kruga tijesta stavite žlicu dinstanog kiselog kupusa. Rubove tijesta navlažite s malo vode, potom tijesto presavinite po pola te rubove utisnite vilicom tako da pierogi budu dobro zatvoreni, kako nadjev ne bi procurio.
U većem loncu zakuhajte vodu. Dodajte u nju malo soli, a potom u njoj kratko kuhajte pieroge - 3 do 5 minuta ili dok ne isplivaju na površinu. Nemojte kuhati sve pieroge odjednom, nego po samo nekoliko komada, kako ne bi ohladili vodu i postali gnjecavi.
Kuhane pieroge vadite mrežicom i slažite u višu zdjelu. Prelijte ih s malo rastopljenog maslaca, kako se ne bi ljepili.
Prema želji, servirajte pieroge posipane poprženim lukom i hrskavim komadićima pancete, uz malo kiselog vrhnja sa strane.
Pierogi su još ukusniji ako ih ostavite da se ohlade pa ih na vrućoj tavi s malo maslaca podgrijete, to jest malo popržite dok ne porumene.
Pierogi punjeni kiselim kupusom
Tags
# kiseli kupus
# pierogi
punjena tjestenina
Ključne riječi:
kiseli kupus,
pierogi,
poljska kuhinja,
punjena tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar