Sastojci:
3 žlice maslaca
1 luk, srednje veličine, sitno nasjeckan
hladni pire krumpir (oko 2 šalice)
1 žličica soli
1 žličica bijelog papra
Za tijesto:
3 jaja
250 ml kiselog vrhnja
400 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
Priprema:
Na vatri srednje jačine zagrijte tavu i na njoj otopite maslac. Potom na maslacu popržite luk, dok ne postane staklast. Dodajte pire krumpir te ga posolite i popaprite.
Tijesto za pieroge napravite po osnovnom receptu.
U središte svakog izrezanog kruga tijesta stavite žlicu pripremljenog krumpira. Rubove tijesta navlažite s malo vode, potom tijesto presavinite po pola te rubove utisnite vilicom tako da pierogi budu dobro zatvoreni, kako nadjev ne bi procurio.
U većem loncu zakuhajte vodu. Dodajte u nju malo soli, a potom u njoj kratko kuhajte pieroge - 3 do 5 minuta ili dok ne isplivaju na površinu. Nemojte kuhati sve pieroge odjednom, nego po samo nekoliko komada, kako ne bi ohladili vodu i postali gnjecavi.
Kuhane pieroge vadite mrežicom i slažite u višu zdjelu. Prelijte ih s malo rastopljenog maslaca, kako se ne bi ljepili.
Prosušene pieroge posložite na tavu s malo maslaca te ih kratko popržite s obje strane dok ne porumene.
Poslužite tople uz umak od kiselog vrhnja.
Pierogi punjeni krumpirom
Tags
# glavno jelo
# krumpir
punjena tjestenina
Ključne riječi:
glavno jelo,
krumpir,
pierogi,
pire krumpir,
poljska kuhinja,
prilog,
punjena tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar