Sastojci:
200 g ricotta sira
200 g slatko tučenog vrhnja
100 g čvrstog jogurta
30 g šećera
9 marelica
maslac
listići mente za ukras
Priprema:
U većoj posudi, u kojoj ste mikserom istukli slatko vrhnje dodajte ricottu i jogurt. Sve zajedno pjenasto dobro izmiksajte te ostavite u hladnjaku da se hladi.
Marelice nožem zarežite okomito po sredini tako da ih razdvojite na dvije jednake polovice. Koštice odstranite.
Na tavi zagrijte maslac, dodajte mu šećer i marelice. Marelice pržite dok blago ne porumene, to jest dok se šećer ne karamelizira. Izvadite ih na tanjur i pustite da se ohlade.
U hladnjaku ohladite tri visoke i široke čaše u kojima ćete poslužiti mousse.
Čaše punite ovim redom:
- jednu trećinu svake čaše ispunite najprije kremom od ricotte
- na to položite dva komada marelice
- na njih još jedan sloj kreme
- jedna marelica
- još samo malo kreme na vrh, da prekrije marelicu.
Svaku čašu na kraju ukrasite s nekoliko mladih listića svježe mente i poslužite hladno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar