Belgijske glazirane mrkve

Sastojci:
8 mrkvi, izrezanih na kolutiće debljine  1/2 cm
100 ml slatkog vrhnja
2 žličice maslaca
2 žličice šećera (kristal)
1/4 žličice svježe ribanog muškatnog orašćića
1/4 žličice soli
1/8 žličice mljevenog crnog papra


Priprema:
U srednje velikoj tavi skuhajte narezanu mrkvu u vodi, oko 10-12 minuta ili dok mrkva ne omekša. Ocijedite vodu iz tave te mrkvi u tavi dodajte sve ostale sastojke s popisa.
Na laganoj vatri miješajte mrkvu dok se umak dobro ne zagrije te poslužite toplo.

Ovakva mrkva lijepo se slaže kao prilog uz mariniranu pečenu piletinu (npr. s grilla) ili neko drugo slično meso.


1 komentar:

  1. Jako zanimljivo. Nisam nikad probala, a verujem da je fino...

    OdgovoriIzbriši

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.