Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
1 žličica slatke crvene mljevene paprike
2 češnja češnjaka, zdrobljena
300 g miješanih gljiva (šampinjoni, vrganji, lisičarke, trubače, bukovače, što već imate...)
150 ml goveđeg ili povrtnog temeljca
1 žličica Worcestershire umaka
3 žlice kiselog vrhnja
1 manji svežanj peršina, nasjeckan
250 g kuhane riže ili tjestenine
Priprema:Na laganoj vatri zagrijte ulje u velikoj tavi te na njemu popržite luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i papriku te pržite sve još oko minutu. Dodajte gljive i na jakoj vatri dinstajte, povremeno miješajući, još oko 5 minuta.
U tavu ulijte temeljac i dodajte Worcestershire umak. Zakuhajte te kuhajte još oko pet minuta, dok se umak ne zgusne, potom uklonite s vatre te umiješajte kiselo vrhnje i većinu sjeckanog peršina.
U prethodno skuhanu i procijeđenu rižu (ili tjesteninu) umiješajte ostatak peršina te je potom poslužite sa stroganoffom.
Stroganoff od gljiva
Tags
# bukovače
# glavno jelo
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
bukovače,
glavno jelo,
gljive,
lisičarke,
riža,
ruska kuhinja,
stroganoff,
šampinjoni,
tjestenina,
trubače,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Odlicno jelo! Jako mi se svidja!!! :)
OdgovoriIzbriši