Jeste li znali da su se porcije u restoranima diljem Italije, kad je tjestenina u pitanju, u posljednjem desetljeću smanjile sa oko 180 g tjestenine po osobi na 80 g? Osobito u ljetnim mjesecima, kad stiže Ferragosto. Pitamo se zašto. :D
Cijena, naravno, ostade ista. Jer to je cijena mršavljenja s kojom se većina nas kad tad treba suočiti. Eh, živote. No, otom-potom. Karbonizirana slaninico, ti si na redu!
Sastojci:
400 g špageta (No. 3)
100 g slanine, narezane na kockice
50 g ribanog parmezana ili pecorina
2 žumanjka
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Špagete skuhajte al dente u slanoj vodi.
U dubljoj i većoj tavi, na vrućem maslinovu ulju popržite slaninu dok ne postane hrskava. Posolite malo i dobro popaprite. Dodajte špagete i dobro promiješajte.
U manjoj posudici žumanjke dobro umutite te njima prelijte špagete. Dodajte i ribani parmezan (može i pecorino). Ponovno dobro promiješajte. Ako je smjesa presuha dodajte još jedan žumanjak ili malo vruće vode. Na laganoj vatri miješajte dok se sastojci dobro ne povežu.
Prilikom serviranja posipajte s još malo parmezana. Za one koji vole pikantnije, tu je prilika za još malo papra!
Poslužite uz neko laganije crno vino.
Špageti carbonara
by
Točka
in
carbonara,
glavno jelo,
panceta,
predjelo,
slanina,
spaghetti,
špageti,
talijanska kuhinja,
tjestenina
Tags
# carbonara
# glavno jelo
tjestenina
Ključne riječi:
carbonara,
glavno jelo,
panceta,
predjelo,
slanina,
spaghetti,
špageti,
talijanska kuhinja,
tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
carbonaru dugo nisam voljela, ali nekako s vremenom, malo pomalo počela sam je obožavati
OdgovoriIzbrišija koristim špagete No.5, ali to je vjerojatno stvar ukusa, ostalo manje više isto