/za dva serviranja
2 velika mlada krumpira, dobro oprana, neoguljena
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žlica provansalske mješavine začina
sol i mljeveni crni papar prema ukusu
maslinovo ulje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Neoguljeni i dobro oprani mladi krumpir prepolovite po dužini pa svaku polovicu, također po dužini, podijelite na trećine.
U posudi pomiješajte krumpir, maslinovo ulje, provansalski začin, papriku, sol i papar. Dobro protresite kako bi se krumpir sa svih strana ravnomjerno začinio.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite krumpir.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta. Potom izvadite lim iz pećnice, okrenite krumpir i vratite u pećnicu da se peče još oko 20 minuta, tj. dok ne omekša i na površini mu se ne stvori rumena i hrskava korica.
Nema komentara:
Objavi komentar