Sastojci:
Biskvit:
3 jaja
8 žlica šećera
13 žlica suncokretovog ulja
16 žlica brašna
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Čokoladna krema:
150 g margarina
200 g čokolade za kuhanje
1 1/2 žlica ruma
250 ml mlijeka
1 žlica šećera
Posip:
300 g kokosovih mrvica
Priprema:
Svi sastojci neka budu sobne temperature.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Biskvit:
Jajima razdvojite bjelanjke i žumanjke. Brašno u manjoj zdjelici pomiješajte s praškom za pecivo.
U zdjeli pomiješajte bjelanjke sa šećerom pa mikserom izradite čvrsti snijeg. Jačinu miksera potom smanjite na najslabije te polako u snijeg dodavajte ulje, polovicu brašna s praškom za pecivo (8 žlica), jedan po jedan žumanjak, mlijeko te na kraju ostatak brašna s praškom za pecivo.
Kalup za pečenje (35 cm x 25 cm) obložite papirom za pečenje pa na njega istresite smjesu za biskvit pa stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 25 minuta.
Čokoladna krema:
U manjem loncu na laganoj vatri zagrijte i rastopite margarin i čokoladu. Potom umiješajte šećer, mlijeko i rum. Kad krema zavrije, uklonite je s vatre.
Posip:
Gotovi biskvit narežite na po želji jednako velike kocke.
Kokosove mrvice istresite u duboki tanjur.
Svaku kocku nabodite vilicom pa je dobro umočite sa svih strana u rastopljenu čokoladnu kremu, a potom je uvaljajte u kokosove mrvice i položite na pladanj.
Ako se tijekom ovog procesa krema počne zgušnjavati, trebate je samo zagrijati kako bi se ponovno rastopila.
Čupavci II
by
Točka
in
australska kuhinja,
biskvit,
čokolada,
čupavci,
desert,
hrvatska kuhinja,
kokos,
kolač,
slatko
slatko
Ključne riječi:
australska kuhinja,
biskvit,
čokolada,
čupavci,
desert,
hrvatska kuhinja,
kokos,
kolač,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar