/za 350 ml salse
5 češnjeva češnjaka, neoljuštenih
50 g / oko 5 crvenih ljutih čili papričica
600 g / oko 3 rajčice
1 žlica suncokretovog ulja
1/2 žlice soli
Priprema:
Na srednje jakoj vatri zagrijte grill tavu pa na njoj, ispecite češnjak u ljusci i tri rajčice u komadu, oko 2 minute tj. dok se češnjak i rajčica sa svih strana dobro ne zapeku. Kako povrće ne bi izgorilo, okrećite ga redovito i tresite tavu.
Pečeno povrće uklonite s tave. Rajčicu stavite u blender. Pomoću vilice ili hvataljki odstranite ljusku s češnjaka pa ga dodajte rajčici.
Ako želite da vam salsa bude blaža, najprije uklonite sjemenke i žile iz čili papričica.
Ponovno zagrijte tavu, ovaj put na laganoj vatri pa dodajte ulje. Na ulju kratko sa svih strana popržite papričice, sveukupno oko 2 minute.
Pečene papričice prebacite u blender s rajčicom i češnjakom. Dodajte im sol pa sve u blenderu dobro izradite u salsu.
Ukoliko želite, dobivenu salsu možete procijediti kako biste dobili glatki, svilenkasti umak.
Nema komentara:
Objavi komentar