Sastojci:
/ za 12 kolačića
1 šalica (240 ml) mlijeka
1 žlica alkoholnog octa
2 1/2 šalice brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica bikarbone za peciva
1/2 žličice soli
1/2 šalice smeđeg šećera (demerara)
3/4 šalice šećera
1/2 šalice rastopljenog maslaca (ili kokosovog ulja)
1 jaje, sobne temperature
2 žličice ekstrakta vanilije
1 1/2 šalica zamrznutih malina
6 žlica šećera
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Pripremite kalup za pečenje muffina i obložite ga papirnatim košaricama.
U manjoj zdjelici pomiješajte mlijeko i ocat, promiješajte i ostavite oko 10 minuta da odstoji kako bi se zgrušalo. Proces možete ubrzati zagrijavanjem u mirkovalnoj pećnici 15-ak sekundi.
U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
U drugoj zdjeli pomiješajte šećer, smeđi šećer, rastopljeni maslac (ulje) i jaje pa promiješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte jaje, zgrušano mlijeko i ekstrakt vanilije pa ponovno zamiješajte.
Postepeno u mokru smjesu, miješajući pjenjačom, dodavajte suhu smjesu s brašnom.
Dodajte zamrznute maline i kuhačom ih umiješajte u tijesto.
Žlicom za sladoled rasporedite smjesu u kalupe za muffine. Po želji, svaki muffin potom posipajte s 1/2 žličice šećera.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15-20 minuta. Muffini su gotovi kada zabodena čačkalica iz njih izađe čista.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar