Sastojci:
/za kalup promjera 23 cm
Kora:
225 g keksa Digestive
100 g maslaca
Mliječni karamel:
400 g kondenziranog mlijeka
75 g maslaca
75 g smeđeg šećera
Krema:
2 banane
400 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
1 žlica šećera u prahu
1 žličica instant kave
krupno naribana tamna čokolada
Priprema:
Kora
Kekse sameljite, a maslac za koru rastopite pa ga prelijte preko keksa. Smjesu promiješajte tako da se sav keks dobro natopi maslacem.
Pripremite kalup za pečenje. S malo maslaca premažite mu unutrašnjost, a zatim pobrašnite s malo brašna.
Natopljene kekse istresite na kalup pa ih žlicom ravnomjerno rasporedite u tankom sloju po dnu, ali i oko 2 cm visoko po stranicama kalupa. Tako dobivenu koru stavite u zamrzivač na oko 10 minuta da se stisne.
Mliječni karamel
U neprijanjajuću visoku tavu stavite maslac i smeđi šećer. Miješajte stalno dok se šećer ne rastopi u maslacu. Dodajte kondenzirano mlijeko i čekajte, povremeno miješajući, da smjesa zakuha. Zatim, na jakoj vatri i stalno miješajući, kuhajte smjesu jednu minutu kako biste dobili gusti mliječni karamel.
Dobiveni karamel istresite preko ranije ohlađene kore za kolač i ostavite da se hladi i malo stegne, oko sat vremena.
Banane narežite na tanke ploške. Jednu bananu rasporedite po površini karamela.
Krema
U većoj posudi pomiješajte vrhnje za šlag, šećer u prahu i instant kavu. Mikserom istucite smjesu u čvrsti šlag. Potom u šlag dodajte jednu preostalu bananu i mikresom je izradite u kremu. Dobivenu kremu istresite preko kolača i ravnomjerno je raporedite.
Po površini kreme izdašno posipajte krupno ribanu čokoladu.
Kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Poslužite hladno.
Banoffee torta
by
Točka
in
banana,
banoffee,
banoffi,
banofi,
bez pečenja,
jednostavno,
karamela,
keks,
kolač,
otvorena torta,
pita,
slatko,
torta
Tags
# banana
# banoffee
torta
Ključne riječi:
banana,
banoffee,
banoffi,
banofi,
bez pečenja,
jednostavno,
karamela,
keks,
kolač,
otvorena torta,
pita,
slatko,
torta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovo treba probati i točka
OdgovoriIzbriši