20120307

Zelene palačinke

Sastojci:
(za 4 osobe)

150 g lisnatog povrća (pepeljuga, špinat, baby leaf salata...)
sol
200 g brašna
1 jaje
450 ml mlijeka
muškatni oraščić
biljno ulje

Priprema:

Povrće operite, očistite i kratko prokuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Procijedite kroz sito, prelijte hladnom vodom, ostavite da se dobro ocijedi pa nasitno nasjeckajte.

Pomiješajte brašno i prstohvat soli, dodajte jaje i mlijeko, dobro umutite da nema grudica pa dodajte nasjeckano povrće. Smjesu ostavite da odstoji oko pola sata.

Na tavi zagrijte malo ulja pa na njemu, na laganoj vatri, pecite tanke palačinke, oko dvije minute s obje strane.

Palačinke zamotajte i poslužite s npr. guacamole umakom ili čili salsom.

2 komentara:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...