1 cvjetača srednje veličine
1 jaje
1 šalica brašna (180 g)
malo mlijeka
1 kiselo vrhnje (ili 1/2 čašice vrhnja + 1 mliječni namaz (ABC, Dukatela...)
1 žlica mljevenih sjemenki lana
malo kima
sitno sjeckani peršin
češnjak (u granulama ili sitno nasjeckan)
1/2 vrećice praška za pecivo (ili malo sode bikarbone)
začini: sol, papar, vegeta
Priprema:
Cvjetaču stavite u kipuću slanu vodu i kuhajte dok ne bude poluskuhana (polutvrda).
U međuvremenu umutite sve preostale sastojke, osim parmezana, u jednoličnu smjesu koja treba biti malo gušća od one za palačinke.
Nauljite posudu za pečenje u pećnici. Do pola kuhanu cvjetaču razrežite na manje cvjetove te poslažite po limu za pečenje. Prelijte zamućenom smjesom te posipajte parmezanom (po želji).
Pecite na 180°C dok se ne zarumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar