Sastojci:
6 krumpira srednje veličine
2-3 češnja češnjaka, narezana na tanke kriške
2 žlice maslinovog ulja
30 g maslaca, narezanog na ploškice ili male kockice
krupna morska sol
svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Krumpir narežite na tanke ploške na način da ploške zarežete skoro do kraja, ali ne i da se odvoje od ostatka krumpira. Na taj način dobiti ćete "pregrade od krumpira" u koje potom stavljate ploškice češnjaka. Krumpire potom poslažte u lim za pečenje.
Narezanim ploškicama maslaca također ispunite pregrade. Krumpire začinite solju i paprom. Pošpricajte krumpire i s malo maslinovog ulja.
Pecite u pećnici dok krumpir ne poprimi zlatnožutu boju.
Napomena:
Ovo je osnovni recept ta ovako pripremane krumpire.
Krumpiru možete dodati pesto ili komadiće slanine i šunke ili ih aromatizirati nekim začinskim biljem, kao što je ružmarin. Ako imate još koju ideju, slobodno mi javite. :)
Također, ovako možete pripremiti i ciklu, ne samo krumpir.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Superrrr recept... danas će biti kod mene na stolu =)
OdgovoriIzbriši