Sastojci:
500 g brašna
20 g kvasca
2 jaja
80 g grožđica
50 g šećera
25 g šećera u prahu
20 g maslaca
1,5-2 dl mlijeko
0,5 dl rakije
korica od limuna
sol
5 dl ulja za prženje
Priprema:
U posudu staviti prosijano brašno, sol, žumanjke, šećer, grožđice, rastopljeni maslac, pola količine rakije i naribanu koricu limuna.
U posebnoj posudi rastopiti malo šećera i kvasac u 1 dl mlijeka i ostaviti na toplom da se kvasac digne. Dodati ga u brašno i doliti još toliko mlijeka da tijesto bude tako mekano da se može vaditi žlicom.
Kuhačom dobro izmiješati tijesto i stavljati da se prži u vruće ulje. Kod prženja svaki komad okretati da sa svih strana porumeni. Pržene fritule posložiti na tanjur, poprskati preostalom rakijom i posipati šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar