1 patlidžan srednje veličine, narezan na kockice
80 ml maslinovog ulja
1 šalica sušenih rajčica namočenih u ulje
3 žlice peršina, sitno nasjeckanog
450 g Penne tjestenine
85 g kozjeg sira, izmrvljenog
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230°C.
U cjediljku stavite kockice patlidžana koje ste prethodno lagano posolili te pustite patlidžan da tako odstoji oko pola sata. Sol će iz patlidžana izvući višak vode.
U posudu ulijte maslinovo ulje, dodajte patlidžan te protresite tako da se patlidžan dobro obloži uljem. Potom patlidžan istresite u lim za pečenje te stavite u pećnicu da se peče oko 20 minuta.
U multipraktiku izmiksajte sušene rajčice, peršin i 2 žlice ulja.
Tjesteninu skuhajte al dente u slanoj vodi. Procijedite. Dodajte joj patlidžan i umak od rajčice te dobro protresite.
Posipajte kozjim sirom i servirajte toplo.
Ovo izgleda jako fino , pravila sam i ja nešto slično ali bez kozjeg sira
OdgovoriIzbriši