Sastojci:
Punjenje:
100 g kuhane šunke
100 g čajne ili zimske kobasice
200 g mortadele
200 g provolone sira sa začinima
parmezan
tvrdi ovčji sir (npr. pecorino, paški ili livanjski)
3 tvrdo kuhana jaja
Tijesto:
500 g brašna
mlaka voda
1 paketić svježeg kvasca
250 ml mlijeka
2 žlice svinjske masti
sol, papar
Priprema:
Rastopite kvasac u toplom mlijeku, izlijte u posudu u kojoj ćete zamijesiti tijesto te dodajte brašno. Umijesite. Polako dodavajte toplu vodu dok miješate. Potom dodajte sol, papar i mast. Još jednom zamijesite te pustite da tijesto odstoji oko 2 sata.
Kada se tijesto diglo, izvadite ga iz posude na radnu površinu te izvaljajte valjkom za tijesto na debljinu od oko pola centimetra.
Tvrdo kuhana jaja, kobasice i sir narežite na kockice te ih rasporedite po površini razvaljanog tijesta. Lagano ih pritisnite tako da se utisnu u tijesto. Obilno posipajte parmezanom, pecorinom i paprom. Urolajte tijesto (kao štrudlu) te ga potom narežite na onoliko dijelova koliko želite napraviti sendviča.
Površinu svakog sendviča premažite s umućenim jajetom te pecite u pećnici na 180°C oko sat vremena. Servirajte vruće.
Nema komentara:
Objavi komentar