Punjenje:
450 g ricotta sira
1/2 žličice šafrana u prahu
2 žumanjka
korica 2 limuna
3 žlice šećera
sol po ukusu
Tjestenina:
200 g brašna
3 jaja
voda
sol
Priprema:
Punjenje:
U posudi umiješajte sve navedene sastojke. Ako vidite da je smjesa prevodenasta (sir, ako nije dobro procijeđen, može je razvodniti), dodajte malo brašna da se zgusne.
Tjestenina:
Jajima dodajte brašno i dva prstohvata soli te miješajući polako dodavajte vodu, sve dok ne dobijete dovoljno čvrstu smjesu. Dobro umijesite te pustite tijesto da se odmori oko 20 minuta. Razvaljajte tijesto na tanko. Preko polovice tijesta naslažite hrpice punjenja za raviole, na razmak od 4 do 5 cm. Drugom, "nefilovanom" polovicom preklopite polovicu s punjenjem te prstima utisnite tijesto oko svakog punjenja tako da ravioli budu dobro zatvoreni. Potom izrežite raviole tako da prerežete tijesto po sredini između svakog punjenja, uzduž i poprijeko. Ako je potrebno, još malo utisnite rubove raviola, kako punjenje ne bi iscurilo.
Uvaljajte raviole u brašno kako ne bi bili ljepljivi.
U loncu zavrijte vodu. U kipuću vodu stavite raviole te prokuhajte. Ravioli su gotovi kada isplivaju na površinu. Procijedite raviole te ih pretresite u umak od rajčice i obilno posipajte sirom.
Nema komentara:
Objavi komentar