Sastojci:
Za piletinu:
1 žličica češnjaka u prahu
2 lovorova lista
1 žlica nasjeckanog luka
1 žličica mljevene slatke crvene paprike
1 žličica crnog papra
1 žličica bijelog papra
500 g pilećih prsa, narezanih na trakice
sol po ukusu
1 žličica timijana (majčine dušice)
Za umak:
400 g kukuruza šećerca iz konzerve
sok od pola limuna
1 žlica maslinovog ulja
1 svježa čili papričica
200 ml grčkog jogurta
tortilje
Priprema:
U multipraktiku izmiješajte sve začine koji su potrebni za pripremanje piletine. Potom u smjesu začina uvaljajte pileća prsa.
Na tavi zagrijte 2 žlice ulja te potom na njemu ispržite pileća prsa, dok se ne zarumene. Imajte na umu da bi sredina piletine trebala ostati meka.
Dok se piletina peče, pripremite umak. Sve sastojke (kukuruz, jogurt, čili, limunov sok i ulje) dobro izmiješajte tako da dobijete kremastu smjesu.
Na suhoj tavi zagrijte tortilje. Svaku tortilju premažite s većom količinom umaka te po njemu poslažite pileća prsa. Servirajte toplo.
Tortilje s piletinom i kukuruzom
by
Točka
in
glavno jelo,
kukuruz,
meksička kuhinja,
pileća prsa,
piletina,
predjelo,
tortilla,
tortilje
Tags
# glavno jelo
# kukuruz
tortilje
Ključne riječi:
glavno jelo,
kukuruz,
meksička kuhinja,
pileća prsa,
piletina,
predjelo,
tortilla,
tortilje
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar