Sastojci:
/ za 12 velikih muffina
3/4 šalice valjane zobene kaše
1 šalica višenamjenskog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
2 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice mljevenog kardamoma
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1/2 žličice mljevenog cimeta
3/4 žličice soli
2-3 tvrđe kruške
2/3 šalice smeđeg šećera (demerara, a može i muscovado)
85 g rastopljenog maslaca
1 šalica mlaćenice (buttermilk)
2 jaja, izmućena
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
1 vrhom puna šalica tostiranih sitno sjeckanih lješnjaka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Suhe sastojke - zobenu kašu, brašno, prašak za pecivo, kardamom, muškatni oraščić, cimet i sol - pomiješajte u posudi.
Kruške očistite od sjemenki i naribajte ih na krupnom ribežu ili narežite na sitne kockice.
U drugoj posudi pomiješajte šećer i rastopljeni maslac pa pjenjačom dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte i mlaćenicu, jaja, vanilijin ekstrakt pa dodajte kruške.
Mokrim sastojcima postepeno dodajte suhe sasatojke iz prve posude i lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Polovinu pripremljenih lješnjaka također umiješajte u smjesu.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Punite košarice gotovo do vrha. Preostale lješnjake posipajte po površini muffina.
Stavite muffine u vruću pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 190°C.
Pecite dok ne porumene, oko 25 do 27 minuta.
Nakon što ih izvadite iz pećnice, a prije vađenja iz kalupa, ostavite muffine da odleže još oko 10 minuta.
Čuvajte ih u zatvorenoj limenoj kutiji najviše do tri dana.
Muffini s kruškom i lješnjacima
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar