Muffini s kruškom i lješnjacima

Sastojci:

/ za 12 velikih muffina

3/4 šalice valjane zobene kaše
1 šalica višenamjenskog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
2 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice mljevenog kardamoma
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1/2 žličice mljevenog cimeta
3/4 žličice soli
2-3 tvrđe kruške
2/3 šalice smeđeg šećera (demerara, a može i muscovado)
85 g rastopljenog maslaca
1 šalica mlaćenice (buttermilk)
2 jaja, izmućena
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
1 vrhom puna šalica tostiranih sitno sjeckanih lješnjaka


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220°C.

Suhe sastojke - zobenu kašu, brašno, prašak za pecivo, kardamom, muškatni oraščić, cimet i sol - pomiješajte u posudi.

Kruške očistite od sjemenki i naribajte ih na krupnom ribežu ili narežite na sitne kockice.

U drugoj posudi pomiješajte šećer i rastopljeni maslac pa pjenjačom dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte i mlaćenicu, jaja, vanilijin ekstrakt pa dodajte kruške.

Mokrim sastojcima postepeno dodajte suhe sasatojke iz prve posude i lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.

Polovinu pripremljenih lješnjaka također umiješajte u smjesu.

Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Punite košarice gotovo do vrha. Preostale lješnjake posipajte po površini muffina.

Stavite muffine u vruću pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 190°C.
Pecite dok ne porumene,  oko 25 do 27 minuta.
Nakon što ih izvadite iz pećnice, a prije vađenja iz kalupa, ostavite muffine da odleže još oko 10 minuta.

Čuvajte ih u zatvorenoj limenoj kutiji najviše do tri dana.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.